Buitengeluk

Buitengeluk
De komende periode werken verschillende Zwolse organisaties samen en gaan ze met kinderen aan de slag en op zoek naar Buitengeluk. Kinderen gaan ontdekken hoe ze zelf een plek maken waar ze gelukkig van worden. We gaan aan de slag met het bouwen van insectenhotels, nestkastjes, ontdekken smaakplezier en wat gezond en lekker eten is uit bijvoorbeeld je eigen moestuin! Ook wordt een waterabsorbtiebaan gemaakt. Niet zomaar een waterbaan dus, maar één waarbij je slim leert omgaan met water.

Samenwerking leerecosysteem in Zwolle
Het leerecosysteem Buitengeluk is een samenwerking tussen: Gemeente Zwolle, BSO Doomijn, IKC IJsselhof, Xplosief, wijkboerderij ’t Spiekertje, Travers Welzijn, NMO Overijssel , Scouting IJsselgroep Zwolle-Zuid en Stadkamer. Alle partijen brengen expertise in, daardoor worden diverse leergebieden aan elkaar verbonden: Talenten, Wetenschap en Technologie, Maakkunde, Cultuur en Natuur.

Onderdeel van een landelijk project
Het leerecosysteem in Zwolle is onderdeel van een landelijk meerjarig project van de Vereniging van Science Center, NEMO en Naturalis: Talentontwikkeling in een leerecosysteem. Stadkamer is samen met 3 andere pilots (Tilburg, Eindhoven/ Weert en Groningen) uitgekozen om mee te gaan draaien in een pilotfase binnen dit project dat deels gesubsidieerd wordt door het Mondriaan Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds en de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Kijk ook eens naar