Cult. magazine

Elk jaar publiceren we vanuit team Onderwijs het nascholingsaanbod; de trainingen en cursussen die je bij Stadkamer kunt volgen. Dit keer omlijsten we dat in een magazine met inspirerende artikelen en informatie over cultuur-en leesonderwijs: CULT! voor primiair onderwijs.

Verschillende leerkrachten uit het Zwolse basisonderwijs komen aan het woord over hun ervaring en bijzondere aanpak. Zo vertelt Ietje Pompert over de wijze waarop ze op de Florens Radewijnsschool de culturele ontwikkeling van de leerlingen volgen. Op De Springplank hebben ze het leesonderwijs omgegooid en is er structureel aandacht voor voorlezen en het werken met rijke teksten. In het magazine lees je ook het plezier van de leerlingen. Het kind dat woorden ontdekt en daarmee kan verdwalen in een verhaal. Het kind dat met de tong uit de mond doorzet in de klei-opdracht. En het kind dat ademloos kijkt naar een theatervoorstelling. Kortom, een kind dat groeit in persoonlijke ontwikkeling.

Het magazine vind je hier online 

Klik hier voor het interview met adviseurs Jolanda en Maarten

Klik hier voor het interview met Ylja Boeve van De Springplank

In 2020 verscheen het magazine Cult – cultuureducatie VO met allerlei informatie over cultuur-en leesonderwijs in Zwolle. In verschillende artikelen vertellen docenten en kunstaanbieders over hun ervaringen en inspireren ze anderen. Je leest het magazine hier 

 

Kijk ook eens naar