Educatie en inspiratie

Scholingsaanbod 

Wil je inspiratie of bijscholing op het gebied van Kunst & Cultuur of Taal & Lezen? Stadkamer biedt diverse activiteiten om jou en het team van kinderopvang en onderwijs verder te ontwikkelen, zoals 

In september vind je hier het complete scholingsaanbod 2023/2024.

Buutvrij! hét schoolplein voor professionals

Op 13 april 2023 was de eerste editie van Buutvrij!: een splinternieuw evenement van Stadkamer Onderwijs rondom cultuureducatie, media- & taaleducatie en techniekonderwijs, voor iedereen die werkt in en rond het Zwolse basisonderwijs. Deelnemers ontmoetten op een relaxte manier andere leerkrachten en cultuureducatie-professionals, leerden nieuwe dingen over hun eigen vak én raakten geïnspireerd en verrijkt vanuit onverwachtse hoek!

Ik wil meer weten!

Magazine Cult.

Het Cult. magazine is speciaal voor het primair onderwijs. In het magazine vind je vele interessante interviews over wat in het onderwijs speelt op gebied van Kunst en Cultuur, Media en Taal en Wetenschap en Techniek. 

Lees hier de digitale versie van Cult.magazine po 2022 of vraag een fysiek exemplaar op. 

 

In 2020 verscheen het magazine Cult. voor voortgezet onderwijs met allerlei informatie over cultuur-en leesonderwijs in het vo in Zwolle. In verschillende artikelen vertellen docenten en kunstaanbieders over hun ervaringen en inspireren ze anderen. Download het magazine Cult vo uit 2020.

Inspiratie

Stadkamer heeft een serie interviews met mensen werkzaam in het basisonderwijs. In de interviews komen diverse onderwerpen aan de orde zoals:

  • de kracht van cultuuronderwijs
  • het geven van meer betekenisvolle en creatieve lessen
  • leerecosysteem
  • onderzoekend en ontwerpend leren
  • wetenschap & technologie in de klas

Klik hier voor alle interviews

Kijk ook eens naar