Onderwijs-  projecten PO

Digitale Scheurkalender

Maak kennis met Zwolle, gewoon vanuit jouw klaslokaal
De digitale scheurkalender Zwolle is de leukste en makkelijkste online cultuurtool van Nederland. Via de gratis digibordlessen leer je met andere ogen kijken naar de stad.

Lees meer over de digitale scheurkalender

Ga direct naar de digitale scheurkalender Zie je in Zwolle

Zwolle kiest voor Talent

Zwolle heeft als eerste Nederlandse stad het predicaat 'Zwolle kiest voor talent' ontvangen, in navolging van de Belgische stad Gent. Hoe eerder je weet je waar je talenten liggen, hoe beter je je daarin kunt ontwikkelen. Stadkamer werkt in opdracht van de gemeente Zwolle volgens de visie van Luk Dewulf en Els Pronk aan het opleiden van talentenfluisteraars.

Lees hier alles over Zwolle kiest voor Talent

Meemaken op Locatie

Met kunst ziet, hoort en beleeft iedereen iets anders. Dat is de kracht van kunst! Met een goede reflectie op een kunstbezoek leer je met andere ogen kijken naar de wereld en naar jezelf. Om dat te bereiken kun je met je groep kunst meemaken op locatie. Binnen dit speciale onderwijsaanbod bekijken, beluisteren en beleven de leerlingen kunst op een culturele plek in Zwolle. Dat is een bijzondere ervaring. 

Lees alles over Meemaken op Locatie

Leerlijnen PO

Een leerlijn voor cultuuronderwijs waarborgt een doorgaande culturele ontwikkeling voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In een doorlopende leerlijn staat uitgewerkt wat een kind moet kennen en kunnen aan het eind van de schoolperiode. Stadkamer streeft naar meer samenhang in het Zwolse aanbod van cultuureducatie. Daarvoor ontwikkelde Stadkamer samen met het onderwijs en culturele instellingen een aantal Zwolse leerlijnen.

Klik hier om naar de leerlijnen te gaan.

Kijk ook eens naar