Tuinkamer

Genieten van de zon boven de Zwolse binnenstad? Dat kan vanaf een heel unieke plek! Want wist jij dat Stadkamer Centrum een eigen dakterras heeft? Op de eerste verdieping vind je onze Tuinkamer: een groene oase middenin de stad.

De Tuinkamer is een plek om lekker te lezen of leren. Waar je even kunt bijkomen in het prachtige groen. Kom zitten en geniet van de rust met een lekkere kop Tuinkamerthee van onze zelfgekweekte kruiden.

Leren over de natuur

In en rondom Tuinkamer organiseren we groene activiteiten, lezingen en workshops. We betrekken kinderen bij het creëren van een groen dakterras en leren hen op een speelse manier hoe de natuur werkt. Van zaadje tot vrucht of bloem. Ook duurzaamheid is een belangrijk thema. Zo maken kinderen tijdens workshops als ‘Upcycle now’ iets moois van afval.

Schildering voor schone lucht

Vanaf Tuinkamer heb je uitzicht op een muurschildering van kunstenares Lonneke van Zutphen. Een heel bijzondere afbeelding, want deze is geschilderd met luchtzuiverende verf. Daardoor zuivert de muurschildering de lucht net zoveel als 48 volwassen bomen. Zo zijn de bloemen en vogels prachtig om naar te kijken én ook nog eens goed voor schone lucht!

Meer over de muurschildering

Stekjesbibliotheek

Ook binnen op de eerste verdieping van Stadkamer Centrum is het groen: kom ruilen én delen in onze stekjesbieb! Neem een stekje van je eigen plant mee voor iemand anders, of ruil ‘m met een van onze stekjes.

Zelf ook plantjes stekken?

Check hier de tips! 

Kom ruilen en delen met elkaar!

Zadenbibliotheek

Op zoek naar een smaakvol kruid of een bijzondere bloem? Kom een kijken in onze zadenbibliotheek. We hebben een kast vol zaden in alle soorten en maten. Neem gerust een zakje mee, of nog leuker: ruil jouw zaden voor die van ons!

Boekentip: Hello Plant Lovers - Iris van Vliet 'Mama Botanica'

 

Inspirerend boek vol tips geschreven door “Mama Botanica” Iris van Vliet. Ze gaat in gesprek met mensen achter de mooiste plantenaccounts op Instagram. Het is heerlijk om te lezen waar hun liefde voor kamerplanten vandaan komt, wat hun favoriete plant is en welke types plantenmensen er zijn, soms heel herkenbaar en soms hilarisch. Leuke tips en grappige verhalen maken het een fijn boek waarbij de foto’s je op goede ideeën brengen voor je eigen “groene oase”. 

Kijk ook eens naar