VoorleesExpress

Plezier in lezen, doet lezen! Daarom is het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met lezen. Helaas is voorlezen niet in alle gezinnen een ritueel, daarom introduceert de VoorleesExpress het voorleesritueel in taalarme gezinnen om het leesplezier bij kinderen en ouders te stimuleren. 20 weken komt een voorlezer één keer per week bij het gezin thuis voorlezen. Digitaal voorlezen is ook een mogelijkheid.

Samenwerken
We kunnen veel voor elkaar betekenen! Zo kunnen wij het leesplezier en de taalvaardigheid van jullie leerlingen helpen bevorderen en de ouders handvatten geven om de taalontwikkeling van hun kinderen te blíjven stimuleren. Jullie kennen de gezinnen goed, dus daarmee kunnen jullie ons helpen de gezinnen zorgvuldig te selecteren voor deelname aan het project. Met deze informatie kunnen we zo goed mogelijk aansluiten bij de behoefte van het gezin en de adviezen van de school of de kinderopvang.

Criteria
Het is belangrijk te onderzoeken of het gezin dat jij aan wilt melden geschikt is voor deelname aan het project. Als je twijfelt of je wilt overleggen, schroom dan vooral niet op contact op te nemen. In het rode kader hieronder staan contactgegevens. In dit filmpje zie je voor welke gezinnen de VoorleesExpress bedoeld is. Je kunt jezelf daarnaast de volgende vragen stellen: 

Algemeen

Taal

Motivatie

Meer informatie
Klik hier voor aanvullende criteria voor het aanmelden van een gezin  Meer algemene informatie over de VoorleesExpress is te vinden op deze website. Voor ouders zijn er uitlegfilmpjes in verschillende talen beschikbaar. Klik hier om deze filmpjes te zien. Heb je al eens een gezin aangemeld en sta je bij ons in het systeem, dan kun je het gezin hier aanmelden. Wil je een gezin aanmelden, maar sta je nog niet in ons bestand, neem dan contact met me op!

Annemieke Swinkels
06-38 59 38 00
voorleesexpress@stadkamer.nl

Wil je zelf informatie specifiek over de VoorleesExpress en de rol van vrijwillige voorlezer of coördinator? Sluit dan aan bij de informatiebijeenkomsten over de VoorleesExpress. Je kunt je hier aanmelden.

 

Kijk ook eens naar