Exposities

KUNSTROUTE OVERIJSSEL

Van 5 september tot en met 1 oktober 2022

Kunstroute Overijssel is opgericht in 2012 en is een vereniging, opgezet voor en door kunstenaars uit de provincie Overijssel. Door het organiseren van gezamenlijke exposities en open atelierdagen laat de vereniging bezoekers kennis maken met kunstenaars uit hun directe omgeving.

Negen kunstenaars van Kunstroute Overijssel exposeren in Stadkamer Centrum. De kunstwerken zijn heel divers en van verschillende disciplines. Het merendeel van de expositie is te vinden op de begane grond (zaal, bij de workshopruimtes en in vitrines) en op de 2e verdieping.                    

Daniëlle Broekhuizen-Mazzola
Het werk van Daniëlle Broekhuizen-Mazzola is surrealistisch van aard. Naast een zekere mate van lichtvoetigheid in de benadering van het onderwerp, zoekt zij veelal naar rust en harmonie in de gekozen kleuren. Zij laat zich vooral inspireren door het dagelijkse leven en werk graag met thema’s. Het liefst heeft ze dat haar werk mensen inspireert en tot nadenken aanzet. Daarnaast maakt Danielle objecten van papier en papier maché, geeft zij tekencursussen, acrylschilderlessen en pastel workshops.
www.daniellebroekhuizen-mazzola.com                                   

Tineke Puyenbroek
Als kind breide ze haar eigen truien en naaide ze kleren voor haar poppen. Alles wat met stof en draad te maken heeft, boeit Tineke al haar hele leven. Sinds een aantal jaren maakt ze textielschilderijen, waarbij ze met  diverse technieken heeft geëxperimenteerd. Appliqueren en met de hand borduren, vaak op een beschilderde ondergrond, doet ze het liefst. Inmiddels is Tineke bij diverse textielkunstenaars in de leer geweest en ontwikkelt ze  steeds meer een eigen stijl. De laat ste tijd werkt ze aan de hand van collages samengesteld uit foto's en teksten uit kranten en tijdschriften. Zo ontstaan er verhalen die meer vragen oproepen dan antwoorden geven. De voorstellingen lijken in eerste instantie vrolijk en luchtig, maar bevatten veel metaforen en associaties met de soms verwarrende wereld waarin we leven. Humor en diepgang gaan samen. www.tinekepuyenbroek.nl

Martijn Bakker
Zijn werk vat Martijn samen onder de noemer 'Wonderdelen'. Het is een samentrekking van Wonderen en Onderdelen en dat is precies wat hij maakt: kleine, of grotere, wonderen samengesteld uit onderdelen van diverse mechanieken en apparaten. Wat daar uit komt roept verwondering op, de vraag of het echt zou kunnen werken. Bovendien zit er een tijdreis in de werken: de onderdelen komen uit verschillende tijdperken en geven daarbij een blijk van wat een eventuele toekomst zou kunnen zijn. Naast het zelf maken geeft Martijn Bakker ook workshops voor kinderen en volwassenen om zelf aan de slag te gaan: apparaten slopen, bijzondere onderdelen verzamelen en vervolgens samenstellen tot een wonderlijk eigen werkje.

Sandra Fens
Al jaren houdt zich al jaren bezig met verschillende creatieve werk vormen. Aanvankelijk werkte ze met zijde en wol vilten, 2- en 3-dimensionaal. Daarnaast volgde Sandra grafische kust  aan de Kunstacademie in Haarlem. De laatste jaren is zij zich gaan toeleggen op fotografie. Geweldig om bestaande beelden te vangen en in eigen perspectief te plaatsen.

Jan Martin Arkema
Met de digitale fotografie zijn er steeds meer mogelijkheden gekomen om zijn foto's te bewerken tot abstracte afbeeldingen. Sommige foto's zijn zo kunstwerken geworden, die worden ingelijst. Een aantal van deze foto's gebruikt Jan weer ter inspiratie voor zijn schilderwerk. Jan schildert voornamelijk met acrylverf. De onderwerpen zijn heel divers. Soms laat hij zich door kindertekeningen inspireren, soms werkt hij vanuit zijn eigen fantasie of vanuit door hem gemaakte foto’s  en wordt het meer abstract. Daarnaast maakt Jan Arkema ook figuratieve schilderijen.
www.JanMartinArkema.nl

Arjan Boeve
Arjan Boeve heeft een fascinatie voor de hedendaagse cultuur. Hij speelt graag met bekende iconen om zijn eigen verhalen te vertellen, reflecterend op ons leven van vandaag. Met behulp van glas in lood voor zijn kunst bouwt Arjan een podium met zijn vrolijke thema's en intuïtief gebruik van lijnen om de aandacht van de kijker te verwelkomen om zijn perspectief te delen.
www.arjanboeve.com

Peter de Jongste
Als autodidact heeft Peter naast oefenen, lezen, uitproberen, internetten en door contacten met zowel nationale als internationale Encaustic Art-schilders zijn kennis, technieken en mogelijkheden uitgebreid. Peter beheerst vele aspecten van Encaustic Art en ontwikkelde daarnaast een geheel eigen stijl. Zijn verlangen om ervaring en kennis over te dragen uit zich door exposities, maar ook heeft menigeen door het volgen van een workshop of een cursus via hem kennisgemaakt met deze heel bijzondere schildervorm. Naast het maken van vrij werk, maakt Peter de Jongste ook werk in opdracht.

Henny Lamme
Veel van het werk van Henny Lamme zijn of lijken op bloemen. Hanny werkt met keramiek, glas en vilt. Dit geeft boeiende tegenstellingen. Het keramiek is hand gedraaid of handgevormd. Het glas wordt op verschillende manieren bewerkt, in de oven of met de brander.

Hans Poolman
Hans maakt natuurfoto’s en is boekbinder. Zijn foto’s verwerkt hij in zijn boeken. Zo heeft hij o.a. een quatrologie gemaakt over de IJs(s)el naar aanleiding van het bekende boek van J.P. Thijsse.

Kijk ook eens naar