Exposities

ANDERS KIJKEN

Expostie Thijs Verster

t/m eind augustus | Stadkamer Centrum

Het werk van fotograaf Thijs Verster uit Zwolle toont het bijzondere van het alledaagse. De fotowerken van Verster verhalen over dat wat onopvallend is totdat je er bij stil staat. Ze laten zien wat anders kijken naar de wereld om ons heen oplevert. Denk daarbij aan verkeersborden die aan de achterkant rijkelijk zijn versierd met graffiti en stickers.
Thijs Verster gebruikt zijn camera om andere gezichtspunten te vinden. Zo heeft hij bijvoorbeeld een collage gemaakt van alle trappen van de Peperbus. In dezelfde lijn nu dan zwart wit foto's van Zwolle, gefotografeerd vanuit een nog niet eerder genomen standpunt: van achter verkeersborden.

Speciaal voor deze serie verwijst Thijs Verster naar de metafoor 'vanachteren zien': minderheidsgroepen in de samenleving, moeilijke situaties op verkeerspleinen en iedere mooie voorkant heeft een minder mooie achterkant. Dat geldt ook voor verkeersborden.

ANDRÉ SCHOLTEN

Expositie t/m eind augustus | Stadkamer Zuid

André Scholten (1974) is altijd creatief bezig geweest: fotograferen, schilderen en tekenen, maar ging civiele techniek studeren. Een abstracte wereld waarin je over het algemeen binnen kaders werkt. Toen hij in 2015 als ZZP’er verder ging, gaf hem dit ook de vrijheid om zijn creativiteit weer de ruimte te geven. In 2021 besloot hij het roer helemaal om te gooien en zijn hart te volgen en helemaal voor het schilderen te gaan.

Zijn werk kenmerkt zich door zeer divers kleurgebruik en een vrije manier van schilderen. Het varieert van expressief en kleurrijk tot ingetogen en mystiek. Met een onuitputtelijke bron aan inspiratie en altijd werkend vanuit zijn hart weet André zijn passie op het doek te brengen. Hij werkt met acryl op doek, maar ook digitaal. Dit zijn vaak combinaties van zijn schilderijen met foto’s en tekst.

Het werk van André Scholten is online te zien op zijn website, maar ook op enkele openbare locaties, zoals Grand Café Zuijdt in Zwolle en iets verder weg in natuurgebied het Drents Friese Wold, waar bij Camping De Blauwe Lantaarn in Wateren een mooie serie werken geïnspireerd op of door dit prachtige gebied te zien is.
De werken die je in Stadkamer Zuid ziet hangen zijn abstracte werken van André. Hij maakt echter ook portretten en zogenaamde drip-paintings.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@galeriescholten.nl of via het contactformulier op zijn website. Ook kunt u André volgen op instagram: andre_scholten

TENTOONSTELLING OVER GELOOF & LIEFDE

19 augustus – 3 september 2024 | Leeshoek Stadkamer centrum

Verhalen in beeld en dichtbij
Over Geloof & Liefde brengt persoonlijke verhalen in beeld. Met een reizende tentoonstelling brengen we die verhalen en de gezichten erachter nog dichterbij.

Ervaringen, pijnlijke en mooie. Gevoelens die ruimte krijgen of worden weggestopt. Openheid en zichtbaarheid of stilte en zwijgen. Ieder heeft een eigen verhaal. En waar woorden veel vertellen, zeggen beelden minstens zoveel.

Na de succesvolle lancering van de tentoonstelling “Over Geloof en Liefde” in het Academiehuis in Zwolle, reist de tentoonstelling verder naar andere gemeenten. Zodra er meer locaties bekend zijn, vind je hier alle informatie én data.

Kijk ook eens naar