Europe Direct Zwolle

Zwolle gaat voor talent!

Publieksacademie over Leven Lang Ontwikkelen
Met o.a. Luk Dewulf en Menno Vos

Wat is eigenlijk talent? Hoe zorgen we dat medewerkers hun talenten benutten? Wat vraagt dat van hun kennis, vaardigheden en houding?

Ben je ondernemer, HRM Professional of beroepsmatig betrokken bij een Leven Lang Ontwikkelen? Dan mag je deze bijeenkomst op donderdag 21 april absoluut niet missen.

Praktische informatie

Toegang: gratis, vooraf aanmelden
Ontvangst:15.45 uur
Programma: 16.00-18.00 uur
Locatie:  Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a Zwolle

Meld je hier aan.

Jongeren naar Brussel

Voor de jongerengeleding van Europa fietsen Leah Corsmit (21) en Leverne Nijman (22) van Groningen naar Brussel. Onderweg komen in Zwolle om te praten met jongeren over belangrijke Europese thema’s: klimaat en duurzaamheid, democratie en burgerschap, inclusiviteit en zelfontplooiing.  Hiermee willen zij in Overijssel input op te halen voor Europees beleid.

Onder het genot van een lunch voeren ze gesprekken over bovengenoemde thema’s.  De input die zij ophalen brengen ze op de fiets naar Brussel om te overhandigen aan vertegenwoordigers van de 3 instellingen: de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie.

Heb je als jongere belangstelling, dan ben je van harte welkom. Ivm de lunch horen we graag of je komt.

Datum :          zaterdag 21 mei 2022
Tijd :               12.00-15.00 uur
Locatie :         Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a
Toegang :       gratis, vooraf aanmelden via ...

Nieuwsbrief Europe Direct over Oekraïne

De huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne houdt de gemoederen in Europa erg bezig. Europe Direct gaf een (Engelstalige) nieuwsbrief uit speciaal over Oekraïne. De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn onder meer de noodhulp van de EU, de gevolgen van de oorlog binnen de EU, de EU-sancties tegen Rusland, toespraken en nuttige officiële links en het rechtzetten van officiële bronnen over bepaalde delicate kwesties.

Wil je meer weten over de rol van Europa? Lees hier de nieuwsbrief.

Nieuwe subsidieoproep Europe Direct 

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland heeft een oproep tot het indienen van voorstellen voor communicatieactiviteiten gelanceerd. Alle benodigde informatie en formulieren met betrekking tot de oproep tot het indienen van voorstellen vindt u hier.

De deadline voor indiening is 4 april om 17:00 uur

Europa dichterbij
Europe Direct Zwolle

Europa lijkt ver weg tot dat je er mee te maken krijgt. Omdat je bijvoorbeeld gaat werken, studeren of wonen in een ander Europees land of omdat je geen weg weet met bepaalde juridische verschillen tussen landen. Dan is het handig als je direct een ingang hebt naar de informatie die je zoekt.

Voor veel informatie kun je direct bij de Europese Unie terecht. Mocht dat niet lukken of vind je dat lastig, dan kun je je vraag ook stellen op het spreekuur van ons Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) of een mail sturen naar: europedirect@stadkamer.nl.

Het IDO spreekuur van Stadkamer is op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Je vindt het IDO op de eerste verdieping in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a te Zwolle.

Kijk ook eens naar