Vrijwilligerswerk

Lijkt het jou leuk om in een inspirerende omgeving vrijwilligerswerk te doen?

Dat kan! We hebben meerdere vrijwilligersfuncties, er is vast iets bij dat aansluit bij jouw kwaliteiten en interesses. We gaan graag met jou in gesprek tijdens de maandelijkse informatiebijeenkomsten. 

Bekijk hier welke vrijwilligersfuncties er op dit moment beschikbaar zijn. Of lees hieronder meer over de verschillende vrijwilligersrollen waarvoor wij regelmatig mensen zoeken. 

KLIK HIER om je aan te melden voor een informatiebijeenkomst. 

Wil je eerst contact? Bel, app of mail naar:
Judith Bergman | 06 34 27 02 98 | judith.bergman@stadkamer.nl
Marijne Bos | 06 24 92 72 42 | marijne.bos@stadkamer.nl

Stadkamer heeft het NOV-keurmerk! 

We doen altijd ons best om jouw talenten en wensen te koppelen aan passend vrijwilligerswerk. Want bij Stadkamer doe je niet alleen vrijwilligerswerk om anderen te helpen, maar ook om jezelf verder te ontwikkelen!

Omdat we ons hiervoor structureel inzetten heeft Stadkamer het NOV-Keurmerk 'Vrijwillige Inzet Goed Gereld' gekregen. Dit betekent dat op basis van onafhankelijk onderzoek aangetoond is dat wij jou als vrijwilliger een goede plek bieden waar jij je in kan zetten voor anderen en waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Hier zijn we natuurlijk heel trots op! 

Ben jij benieuwd wat vrijwilligerwerk bij Stadkamer zo bijzonder maakt? Lees hier de 5 redenen! 

Waarom vrijwilligerswerk bij Stadkamer zo bijzonder is

De verschillende vrijwilligersrollen

Vrijwilliger boekfiets
Lijkt het jou leuk om met de Boekfiets festivals of kleinschalige evenementen te bezoeken? Hou je van voorlezen en je bent dol op kinderen? Ben je vooral in de zomermaanden en in de weekenden beschikbaar? Word vrijwilliger Boekfiets en kom voorlezen aan kinderen! Lees meer.

Vrijwilliger Lezen en Lenen
Wil jij het gezicht van Stadkamer zijn en de bezoekers van Stadkamer een warm welkom geven? Ben je klantvriendelijk en behulpzaam? En vind je het leuk om allerlei ondersteunende taken te doen? Lees meer.

Carla - vrijwilliger bij Stadkamer: Ik vind het leuk om mensen te helpen en de combinatie met boeken vind ik zelf heel interessant.

Vrijwilliger Bibliotheek aan huis
Kom jij graag bij mensen thuis? En wil jij ervoor zorgen dat ook mensen die zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen boeken of andere materialen kunnen lenen? Voor iedereen die van lezen en luisteren houdt, die zich wil laten inspireren, maar er niet zelf op uit kan gaan, is er de Bibliotheek aan Huis dienst. Lees meer.

Taalvrijwilliger individueel
Lijkt je het leuk om mensen individueel te helpen bij het verhogen van hun taalvaardigheid? Heb je iets met taal en vind je het fijn om dat aan een ander uit te leggen en samen te oefenen? Of zou je het leuk vinden om anderen te helpen met rekenen of digitale vaardigheden? Bij Taalpunt brengen we vraag en aanbod bij elkaar!!  Lees meer.

Taalvrijwilliger groep
Lijkt je het leuk om mensen in een groep te helpen bij het verhogen van hun taalvaardigheid? Heb je iets met taal en vind je het fijn om dat aan anderen uit te leggen en samen te oefenen? Of zou je het leuk vinden om anderen te helpen met rekenen of digitale vaardigheden? Bij Taalpunt brengen we vraag en aanbod bij elkaar! Lees meer.

Vrijwilliger Klik en Tik
Vind je het leuk om mensen te helpen om computervaardig te worden? Heb je geduld en kun je goed uitleggen? Werk je graag samen met anderen?  Dan is vrijwilliger bij Klik en Tik iets voor jou! Lees meer.

Activiteiten vrijwilliger
Ben jij een echte spin-in-het-web? Vind je het leuk om allerlei hand- en spandiensten te doen bij onze activiteiten? Ben je makkelijk in de omgang, flexibel en proactief? Kom dan sfeer brengen bij onze activiteiten. Lees meer.

Voorlezer aan ouderen
Vind jij het fijn om met ouderen om te gaan? Kun je goed voorlezen en heb je een heldere stem? Kun je goed contact maken met de groep aan wie je voorleest? En sta jij je mannetje in de contacten met de instellingen waar je voorleest? Geef onze ouderen mooie voorleesuurtjes! Lees meer.

Vrijwilliger Tuinkamer
Ben jij graag buiten bezig, met je handen in de aarde? Heb je een voorliefde voor het verzorgen, stekken en verpotten van bloemen en planten? Voor het schoon en netjes houden van mooiste dakterras van Zwolle én de stekjes- en zadenbibliotheek zoeken wij een vrolijke vrijwilliger! Heb jij het in de (groene) vingers? Lees meer.

Vrijwilliger MAAKlab
Vind je het leuk om met techniek bezig te zijn en nieuwe dingen te ontdekken? Help je graag kinderen van 6 tot 12 jaar in het ontwikkelen van hun nieuwsgierigheid en creativiteit? Voor het Maaklab zoeken we vrijwilligers die gevoel hebben voor techniek, maar bovenal enthousiast en nieuwsgierig zijn. Ontdek jij samen met de kinderen de wereld van techniek? Lees meer. 

Wil je een 'kijkje in de keuken' en meer te weten te komen over hoe het is om te werken bij Stadkamer? De Schatten van Stadkamer vertellen je er in een reeks interviews meer over. 

 

Kijk ook eens naar