Taalvrijwilliger groep

Taalvrijwilliger groep Taalpunt
Lijkt je het leuk om mensen in een groep te helpen bij het verhogen van hun taalvaardigheid? Heb je iets met taal en vind je het fijn om dat aan anderen uit te leggen en samen te oefenen? Of zou je het leuk vinden om anderen te helpen met rekenen of digitale vaardigheden?
Bij Taalpunt brengen we vraag en aanbod bij elkaar!

Wat is Taalpunt @Stadkamer?
Taalpunt vind je in Stadkamer Centrum op de 1e verdieping. Bij Taalpunt melden zich (nieuwe) Zwollenaren die hulp vragen bij het Nederlands, bij rekenen en/of digitale vaardigheden. Na een uitgebreide intake zoeken wij naar een goede manier om die hulp te bieden.

Wat ga je doen als taalvrijwilliger groep bij Taalpunt?
Je voorkeur en je mogelijkheden worden tijdens een intake geïnventariseerd. Na intake en training koppelen de coördinatoren van Taalpunt jou aan een groep. In een groep werk je vaak samen met een andere taalvrijwilliger.
Voorafgaand aan de koppeling stemmen we de groepssamenstelling en het doel met je af en maak je kennis met je eventuele collega. We bespreken samen hoe je inzet als taalvrijwilliger eruit gaat zien. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij tot je recht komt in dat wat je doet!
Als je taalvrijwilliger bent in een groep, spreek je elke week af op een vast dagdeel. Dit kan in Stadkamer, op Deltion, bij Tiem, bij een wijkcentrum of op een andere plek zijn. Jullie gaan dan samen oefenen met bijvoorbeeld spreken of lezen. Je bent geen docent en je geeft geen les, maar je bent wel de spil van de groep. Je bedenkt en verzorgt thema’s en behandelt de taalonderdelen die passen bij de groep die je begeleidt. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van boekjes als Succes! of Spreektaal die Taalpunt kosteloos aan jou en de deelnemers verstrekt.

Wat breng jij mee?


Wat biedt Taalpunt@Stadkamer jou? Taalpunt begeleidt jou als vrijwilliger. We bieden je het volgende:  

Info en aanmelden
Wil je eerst meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Marije Bervoets of Marjan Strijker: taalpuntzwolle@stadkamer.nl. 
Of bel of WhatsApp naar Marjan Strijker: 06 24 90 77 23 of Marije Bervoets 06 579 65 468

Ga je bij Stadkamer aan de slag als vrijwilliger? Dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Ben je benieuwd wat onze vrijwilligers vinden van het werken voor Stadkamer? Lees hier de interviews met onze vrijwilligers.

 

Aanmelden informatiebijeenkomst vrijwilligerswerk Stadkamer

Wil je algemene informatie over vrijwilligerswerk bij Stadkamer en over de diverse vrijwilligersrollen dan kun je aansluiten bij één van de informatiebijeenkomsten. De data van de informatiebijeenkomsten voor 2024 zijn:

  • dinsdag 10 september 2024, 19:00 - 20:30 uur
  • dinsdag 19 november 2024, 10:00 - 11:30 uur