Als leescoördinatoren op OBS De Toonladder inspireren Heidi Goedvriend (46) en Ruben Wetzels (25) hun collega’s en motiveren ze de kinderen om met plezier te lezen. 

“Op de Toonladder hebben we een missie: elk kind een gemotiveerde en levenslange lezer. Lezen vinden we op onze school ontzettend belangrijk en doen we dan ook dagelijks. We besteden door het jaar heen veel aandacht aan leesmotivatie en hebben een boekencollectie waar we erg trots op zijn!  

Toen wij elkaar leerden kennen, kwamen we er al snel achter dat we beiden van lezen houden én het waardevol vinden om te werken met mooie boeken. We inspireren elkaar regelmatig, delen nieuwe inzichten of zoeken samen nieuwe boeken uit voor de school. Samen volgden we de cursus ‘Open boek’ bij Stadkamer en hebben elkaar zo nog beter leren kennen op het gebied van leesonderwijs.  

Lezen is belangrijk, maar vooral ontzettend leuk!

Ruben is altijd in voor alles wat met lezen te maken heeft. Met zijn kennis over de nieuwste boeken, is hij de motor in groep 1 en 2 als het gaat om het werken met prentenboeken. Heidi zorgt voor de beleidsmatige kant, bewaakt de doorgaande leerlijn en neemt het team mee tijdens het maken van een kwaliteitsslag. Samen inspireren we onze collega’s en organiseren we activiteiten om lezen leven te houden in de school. Want lezen is belangrijk maar vooral ontzettend leuk!” 

Kijk ook eens naar